به گزارش قدس آنلاین به نقل از ایرنا، رئیس جمهور لهستان در جریان سخنرانی خود در مجمعی که در شهر کرینیکا زدروژ این کشور برگزار شده بود، اظهار کرد: هنوز به هیچ پیشرفتی در زمینه استقرار تسلیحات هستهای از سوی همپیمانان خود در ناتو در خاک لهستان دست پیدا نکردهایم.
وی با بیان اینکه همسایگان لهستان دارای تسلیحات هستهای هستند، تصریح کرد: بدترین تهدید برای ما از سوی همسایهای است که دارای تسلیحات هستهای است.
دودا با تاکید بر اینکه در چنین شرایطی ناتو تنها تضمین امنیتی ورشو است، یادآور شد: ما تسلیحات هستهای نداریم و نمیدانم که آیا هرگز خواهیم داشت یا نه زیرا در حال حاضر هیچ نشانهای از این موضوع وجود ندارد.
به نوشته خبرگزاری تاس، پیش از این مقامات لهستانی گفته بودند که قصد دارند شرکای ناتو را متقاعد کنند تا به عنوان بخشی از مفهوم اشتراک هستهای این اتحاد، تسلیحات هستهای را در این کشور مستقر کنند.
جان کربی هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی کاخ سفید از مشخص کردن این موضوع که آیا ایالات متحده با لهستان درباره امکان استقرار سلاحهای هستهای در خاک این کشور بحث میکند یا خیر، خودداری کرد.
کربی در عین حال گفت: ایالات متحده هیچ نشانهای نمیبیند که روسیه ممکن است در رابطه با بحران اوکراین تصمیم به استفاده از سلاح هستهای بگیرد.
ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه در ۲۵ مارس (۵ فروردین) اعلام کرد که مسکو به درخواست مینسک، تسلیحات هستهای تاکتیکی خود را در بلاروس مستقر خواهد کرد، مشابه کاری که ایالات متحده از مدتها پیش در قلمرو متحدانش انجام داده است.
مسکو سیستم موشکی اسکندر با قابلیت حمل کلاهک هستهای را در خاک بلاروس مستقر و در تجهیز مجدد هواپیماهای این کشور به آنها برای حمل مهمات ویژه کمک کرد و پرسنل نیروی موشکی و خلبانان بلاروس آموزشهای مربوط به استفاده از این تسلیحات را در روسیه گذراندهاند.
پوتین در ۱۶ ژوئن (۲۶ خرداد) گفت که اولین بخش از کلاهکهای هستهای روسیه به بلاروس تحویل داده شده است و ارسال کامل این کلاهکها تا پایان سال جاری تکمیل خواهد شد.
در ۲۳ ژوئن (۲ تیر)، الکساندر لوکاشنکو رئیس جمهور بلاروس گفت که بخش قابل توجهی از کلاهکهای در نظر گرفته شده برای تحویل از قبل به بلاروس رسیده است.
نظر شما